Uh, jesmo čekali zahlađenje, ali ovo baš ume da ubije u pojam.

Ipak, dobra vest je da već sutra kreće nešto malo toplije vreme, pa slobodno možete izaći iz kuće i posetiti neki naš događaj.

 

Ove nedelje, kod nas možete učestvovati u čak dva Pab kviza.

U utorak (17.09.) biće održan tzv ,,kafanski“ Pab kviz, gde će pitanja biti posvećena kafanskoj muzici – onoj pravoj. Za ljubitelje stare narodne muzike, biće uzbudljiva borba.

Odmah sutradan, biće održana standardna Pab kviz Slagalica. O njoj nećemo mnogo pisati, sve već znate, jedino ne znate da ovom Slagalicom ispraćamo našeg voditelja Bogdana na fakultet. Naša saradnja se nastavlja, tako da kroz dve nedelje ćete moći opet da učestvujete u kvizu, sa novim voditeljem.

U petak 20. septembra imaćete priliku da čujete repera koji nosi ime NICCPA i koji će nam predstaviti svoj novi album. 

Bojan Panić poznatiji kao NICCPA, poreklom iz Jagodine, objavio je svoj debitantski album, “SHOW PROGRAM” na 93 SIGMA LABEL-u. Projekat je stvoren u saradnji sa producentom Filipom Kepicem – kejpisi-jem koji je takodje Jagodinac i donosi nam spoj klasičnog zvuka i novog talasa modernog zvuka, još uvek nedefinisanog na nasim prostorima. 

 Na albumu se pojavljuju značajna imena, kao što su Juice, Fox, FTP Cojkana, DJ Phat Phillie. Tako da je sadržaj i koncept albuma bas kako mu i sam naziv nosi, sto znaci da je raznovrstan i da drzi pažnju, a glavni fokus je na prvom delu, gde se može čuti novi talas Jagodinskog hip hopa.

A u subotu nam stiže Stiff Buscemi, psychedelic rock bend iz Novog Sada.

Bend inspiraciju vuče iz raznih vrsta domaće paprike, začina iz Afrike i čajeva sa bliskog istoka ali i popularne i mim kulture.

Okupljeni još 2017. bez konkretne ideje ka pravcu i zvuku benda, bend je tokom perioda od 3-4 godine tražio sebe i svoj muzički izraz kroz jam session- e, saradnju sa drugim ljudima i eksperimentisanjem sa zvukom i stilom.

2022. bend počinje sa stvaranjem prvog zvaničnog albuma “Jet- black Highdooks” koji će definisati zvuk i stil samog benda.