U nedelji pred nama, biće dosta vrućih dana, savetujemo vam da se držite hlada, pijete dosta tečnosti i posetite neki kulturni događaj. Evo na primer šta možete:

U toku je Jagodinsko kulturno leto, koje organizuje Kulturni centar, tako da od brojnih događaja možete izabrati nešto po svom ukusu. Recimo u sredu imate priliku da pogledate u bašti KC-a, muzičko poetski kabare u kom učestvuju Nebojša Dugalić i Boris Pingović. 

Ove nedelje takođe možete uživati i na koncertu legendarnog benda Van Gog, koji će se održati na trgu 12. Jula, u 21 h. Pogledajte i ostale događaje koje naš grad organizuje, sigurno će vam nešto privući pažnju.

Ako ste imali u planu da posetite Zavičajni muzej, a nikad ne stižete zbog posla i obaveza, ovog leta to možete nadoknaditi, jer će muzej tokom celog leta raditi do 21 h.

Možete videti razne zanimljivosti iz arheološke, etnološke i istorijske zbirke, kao na primer ovaj predizborni plakat iz 1938. godine.

Kod nas u Svicu, posle kraće pauze, nastavljamo sa predavanjima iz istorije umetnosti koje drži akademski vajar Jasmina Đorđević. Sada na sred stiže umetnost Srednjeg veka, i podsećamo da su predavanja prilagođena za sve uzraste pa su samim tim svi dobrodošli.

Posle Van Goga, očekujemo vas kod nas, da nastavimo zabavu uz fuziju zvukova koju će nam miksati naš DJ The. Kad god kod nas pušta muziku Dimitrije, veče se pretvori u igranku, i uvek hoćemo još. Vidimo se u petak, 12.07.

A u subotu ne propustite najomiljenije ulične bluzere iz Novog Sada. The Bad Week nastupiće ponovo u našem svićkavom prostoru i promovisaće svoj drugi album koji nosi naziv „It is how it is“. Ovaj bend počeo je spontano svirajući na ulici, ali sada iza sebe imaju mnogo nastupa, dva albuma i prestižnu nagradu. Uz najglasniji aplauz i ovacije, jedan od tri benda koji su proglašeni pobednicima na ovogodišnjem izdanju Blues Aperitiv takmičenja u Češkoj! Uz titulu benda koji je u 25 godina postojanja Blues Aperitiva prvo srpsko ime koje je prisustvovalo takmičenju, The Bad Week je tridesetominutnim nastupom odneo pobedu odlukom publike u prepunom Domu Kulture.

Ovom pobedom The Bad Week dobija priliku za nastup na jednom od najvećih evropskih blues festivala – Blues Alive – koji će se ove godine održati od 14. do 16. novembra u češkom gradu Šumperk. Bend dobija priliku da svira i sledeće godine na istom festivalu, ali na main stage-u koji će delliti sa jednim od najvećih imena na svetskoj blues sceni. 

Prošlog puta kada su nam dolazili ovi momci, naš Džem od Jagoda je uskočio da svira s njima nekoliko pesama. Spontani džem sešn i njihove dve specifične energije, napravile su svirku koju i dan danas prepričavamo. Biće toga i ove subote, tako da vas očekujemo u velikom broju.