Izgleda da je već stiglo leto, sudeći po temperaturama i lubenici koju ljudi uveliko pazare, a ove nedelje se polako završava i školska godina, pa i odmori mogu zvanično da počnu, s tim što to naravno ne važi za nas, jer smo vam mi spremili baš neke super događaje, jer ipak je super jun.

✨NOVA IZLOŽBA U NAŠOJ MALOJ GALERIJI ✨

Radosno vas pozivamo na otvaranje nove izložbe radova u našem svetlucavom prostoru. 

U pitanju je izložba koja nosi naziv ,,Siluete iskustava“ a autor je mladi Mateja Milojević.

Mateja je naš Jagodinac, rođen je 25.5 2005. i trenutno je maturant u EGŠ „Nikola Tesla“.

 Sa samo tri godine, nacrtao je svoj prvi strip i od tada ne prestaje da crta. Dobitnik je specijalne nagrade žirija u kategoriji takmičara do 15 godina za „zreo i maštovit izraz“ na međunarodnom konkursu „Salona stripa“ u Beogradu 2018. godine.

Planira da upiše FDU- animacija i vizuelni efekti i Game Art. Želja mu je da se u budućnosti bavi dizajnom likova za igrice i crtanjem stripova.

Ne dozvolite da vas zavaraju godine, jer radovi ovog mladog ali vrlo perspektivnog umetnika su zaista složeni i prenose emocije i scene iz njegovog ličnog života, ilustrovane na svojstven način iz jedne neobične i zanimljive perspektive sa mnogo mašte. 

Na otvaranju izložbe osim umetnika, govoriće profesorka srpskog jezika i književnosti dr Maja Dimitrijević, vajarka Jasmina Đorđević, a ceo događaj će upotpuniti bend Džem od Jagoda.

 Velika nam je čast da budemo vetar u leđa jednoj talentovanoj mladoj osobi, pa vas pozivamo da nam se pridružite u tome i dođete na otvaranje koje smo zakazali za utorak, 11.jun od 19 h.

NOVA IZLOŽBA I U MUZEJU NAIVE

U četvrtak vas u Muzeju naivne i marginalne umetnosti očekuje jedna zanimljiva izložba – umetnost Vase Pomorišca.
Vasa Pomorišac, umetnik koji se školovao u Londonu, a čija se dela čuvaju u brojnim privatnim kolekcijama ali i državnim muzejima u Evropi, uspeo je da klasičnu umetnost prikaže kroz optiku modernog pogleda.
Otvaranje je 13. juna, a izložba će moći da se pogleda sve do septembra.

U isto vreme u galeriji Kulturnog centra biće otvorena izložba Branka Jovića i njegovih satova izrađenih u tehnici kovanog gvožđa.
Ukoliko se naoružane dobrim raspoloženjem i elanom, možete stići da vidite obe izložbe.Probajte!

CRVENI KARTON & BOLESNA ŠTENAD 

Petak nam je rezervisan za dva sjajna benda. Crveni karton nam dolazi iz Kruševca, svira ska pank i ima veliki broj svirki iza sebe, a ne bi im bio prvi put ni u Jagodini. 

Bolesna štenad je bend iz Beograda koji svira pank rok. Njihovi nastupi se ogledaju u tvrdoj svirci i eksplicitnim tekstovima i to  sa direktnom porukom.

Imamo i mi direktnu poruku za vas – ko propusti ovu veselu, energičnu i glasnu svirku – dobija crveni karton!

Karte nabavite po ceni od 500 dinara u našem svićkavom prostoru – utorak, sreda, četvrtak 16-00 h.

 

✨NIKOLA VRANJKOVIĆ PRVI PUT U JAGODINI✨

Vranjkovic Nikola je kultni beogradski rok autor, gitarista, pesnik, kompozitor i muzicki producent. Više od jedne decenije bio je ključna autorska ličnost, da ne kažemo duša, beogradskog benda Block Out, sa kojim je snimio četiri studijska albuma. Posle raspada matičnog benda, Vranjković započinje svoju solo karijeru, i snima albume – “Za ovde ili za poneti”
“Bremeplov”, ,,Veronautika” “Biološki Minimum“ ,,Teorija zabave“.

Da je njegova muzika posebna, govori to da je album “Veronautika” proglašen za najbolji album 2017. godine po glasovima slušalaca radija Beograd 202.
Da su njegovi tekstovi posebni govori nagrada “Strune od svetla” koja se dodeljuje za poseban doprinos afirmaciji pesničke reči u rok i bluz muzici.
Da je kombinacija njegovih tekstova i muzike savršena, govori nagrada grada Beograda za album ”Godina sirotinjske zabave” iz 1996. godine na kojem se prvi put pojavljuje kao kompletan autor muzike i tekstova.
Da su njegovi nastupi savršeni govore koncerti koji traju satima gde publika oseti svaki ton i svaku reč na jedan poseban način, sa posebnom emocijom, koja ostaje    dugo, dugo posle koncerta.
Tome naravno doprinose i odlični muzičari koji sviraju sa Nikolom, a to su bubnjar Vladan Božilović, basista Miroslav Uzarević, gitariste Danilo Nikodinovski, Milan Vučković i Ivan Zoranović, koji svira i klavijature.

A da je baš ovaj koncert poseban, govori to da Nikola Vranjković nikada ranije nije svirao u Jagodini, zato od vas očekujemo da dođete u velikom broju, spremni i orni da svetlimo zajedno!✨15. Jun. SUBOTA ✨

Karte kupite po ceni od 1500 dinara kod nas do kraja nedelje, ako ostane, biće i na ulazu po istoj ceni.