Dobro došli u super jun! Ovo je mesec kada miriše lipa, kada počinje leto i kada smo mi spremili puno sjajnih događaja!

Ali hajde da krenemo prvo od ove nedelje, pa ćemo vas kao i uvek obaveštavati svakog ponedeljka šta vas to lepo čeka u sedmici koja sledi.

Jun će kod nas biti mesec svirki, svakog petka i subote ćemo dovoditi bendove i praviti uživo svirke, a u utorak će se u uživo nastupu opet oprobati i Ratko koji će svirati gitaru.

Za one koji ipak više vole interaktivna dešavanja i imaju takmičarski duh, tu je Pab kviz za koji se možete prijaviti do četvrtka. Okupite ekipu od 2 do 6 članova, igrate Slagalicu, sjajno se zabavite, nešto naučite, a možda dobijete i picu iz picerije Heat ili turu pića.

A u jagodinskoj biblioteci, kao i bibliotekama širom Srbije, održava se manifestacija ,,Noć knjige“. Ovo je jubilarna, 30. po redu Noć knjige i održava se od 7. do 9. juna, a u našoj biblioteci je produžena do 14.juna, i možete u tom periodu obezbediti neke sjajne popuste!

Sedmog juna dolaze nam tri sjajna benda, koja su vrlo različita ali zato i vrlo autentična i zanimljiva, a ono što ih povezuje su energični nastupi, živopisni tekstovi, i dobre vibracije koje šalju!

Šajzerbiterlemon je beogradski alternativni rok bend formiran 2014. godine. Debitantski EP su samostalno objavili 2017, a prvi album “Iza naših zidova” objavio je zagrebački Geenger Records dve godine kasnije. Popularni “Šajzeri” su privukli pažnju muzičke javnosti u regionu svojim energičnim nastupima, fascinantnim video spotovima i pojavljivanjem na “Hali gali” kompilaciji, albumu koji je okupio najaktuelnije mlade bendove u Beogradu. Svirali su na mnogim značajnim festivalima na prostoru bivše Jugoslavije i šire, a njihov drugi album “Na dugačkim poljima”, objavljen 2022. godine kao zajedničko izdanje zagrebačkog Geenger Records-a i beogradske Pop depresije, osvojio je kritiku i publiku i “zacementirao” Šajzerbiterlemon kao jedan od najznačajnijih srpskih bendova nove generacije. Najnoviji singl Šajzera, „Dok požar okružuje grad“, objavljen je početkom 2024. godine u okviru kompilacije „Hali gali vol.2“.

Trenutnu postavu benda čine Jovan Sibinović, Ana Đurović, Konstantin Janković i Marko Obradović.

akomeneželiš je electropop kolektiv u okviru Zicer Inc. labela, najpoznatiji publici po hitovima „Tekken“ i „3 želje“. Inspiraciju vuče iz velikog broja hip hop podžanrova poput cloud rap-a, sample drill-a i pluggnb-a, ali i iz još većeg spektra žanrova koji nisu direktno povezani sa hip hop-om: glitch pop-om, alternativom R&B muzikom, nightcore-om, indietronica-om, eurotrance-om i emo-m. Nedavno su izbacili drugi album „akomeneželiš (II)“ objavljen u maju 2024. godine.

Bane the Kid je nastao 2020. godine kao indie pop/indie rock solo projekat Petra Milutinovića. Za potrebe uživo nastupa, Petru su se pridružila njegova rođena braća Lazar i Vukašin, čime je projekat prerastao u bend.

Bend se ističe svojim melanholičnim, psihodeličnim indie pop/rock zvukom i introspektivnim tekstovima.

Tokom godina, Bane the Kid je imao razne postave, a za potrebe ovog nastupa, bend će svirati pesme u skroz novom, izmenjenom, elektronskom aranžmanu, bez bubnjara.

Mali Princ Novog Primitivizma i zvezda Nadrealne televizije Goran Petranović Riza i njegov bend Elvis Jr. Kurtovich sviraće hitove koje je radio sa bendovima ZabranjenoPušenje i Elvis J. Kurtović!
Ne propustite himne Novih Primitivaca 🙂
8. jun, Subota, 21 h!
Cena ulaznice biće 500 dinara.