Hristos vaskrse! Srećan Uskrs i dobro došli u još jedan svetlucavi vodič kroz nedelju.
Sigurno ste se lepo odmorili i praznovali, sada je vreme da se vratite poslu, školi, svakodnevnici, ali i lepim i kulturnim dešavanjima.

 

Znate šta ne bi trebalo da propustite?
Šesti vaskršnji koncert hora, orkestra i folklornog ansambla Fakulteta pedagoških nauka. Ovaj koncert će se održazi u Kulturnom centru, u sredu, 8 maja sa početkom u 19 h. 

A kod nas u sredu akademski vajar, Jasmina Đorđević nastavlja sa serijom predavanja, i sada na red stiže Ranohrišćanska umetnost. Prošlog puta je pričala o Rimu, a ovo je serija predavanja koje Jasmina drži već neko vreme svojim učenicima, ali su predavanja prilagođena svim uzrastima pa su dobrodošli svi koji vole umetnost.

Pab kviz sa temom Slagalica je i ove nedelje aktuelan. U četvrtak, 9. maja, sa početkom u 20 h, možete se sa svojom ekipom takmičiti, možete pobediti i dobiti picu našeg sponzora – picerije Heat, ili turu pića ako budete drugi, a koji god bili, dobro ćete se zabaviti, zato se prijavite na vreme i dođite da se družimo.

U četvrtak, 09.maja u 20 časova, biće održano POETSKO-MUZIČKO SCENSKO VEČE. Ovo nije obično veče gde ćete se samo zabaviti, nego imate priliku i da pomognete, jer će sav prihod sa ove večeri biti usmeren za lečenje malog Koste.
U programu učestvuju glumci Gradskog Pozorišta Jagodina, kao i specijalni gosti iznenađenja.
STIHOVE KAZUJU:
Nenad Petrović, Petar Mitić, Olivera Konstantinović, Bojan Miloradović, Marija Miladinović, Dragan Bunjevac, Marija D. Stefanović, Nedeljko Milanović.
Dođite i budite humani!

U petak vas zovemo na promociju albuma jednog zanimljivog benda. Kulise je srpska muzička grupa iz Jagodine. Grupa je osnovana februara 2017. pod nazivom Bob Rok, a juna 2020. menja zvanično naziv u Kulise. Osnivači su pevač i gitarista David Milošević, gitarista i pevač Dušan Stošić i basista David Stevanović.
Prvobitno poznati publici pod imenom Bob Rok, juna 2020. grupa završava snimanje svog debi albuma i odlučuje da zvanično promeni ime u Kulise. 27. juna 2020 prvi put nastupaju pod tim imenom u Alternativnom Kulturnom Centru u Jagodini na pretpromociji albuma. 18. jula 2020. izbacuju spot za pesmu „Gledao sam jedan film“koja je ujedno i prvi singl sa albuma. Nastupaju na Rokerijadi u Petrovcu septembra iste godine gde Aleksandar Živić osvaja nagradu u konkurenciji za najboljeg bubnjara. Konačno, nakon par meseci otežanog rada i traženja izdavača, grupa objavljuje svoj album prvenac „Strpljen-spašen“ 25. januara 2021. za izdavačku kuću Menart Srbija. Jula 2023. nastupaju na Wind Rock Festu u Vršcu, a avgusta na Rock It Festivalu u Kragujevcu. Od aprila 2024. zvanični bubnjar benda je Vojislav Šćekić. 10. aprila 2024. izdaju svoj drugi studijski album pod nazivom „Mrlje“ za izdavačku kuću Multimedia Music koji ćete ovom prilikom premijerno čuti uživo.

Promociju će otvoriti mladi jagodinski sastav No Rest sada već dobro poznat jagodinskoj publici, sačinjen od članova u rasponu starosne dobi između 14 do 18 godina. Bend čine Dušan (bas gitara), Tadija (solo gitara), David (bubanj), Jana (vokal) i Luka (ritam gitara i vokal).
Ulaz će se naplaćivati 300 rsd.

Muzički sastav Cepeni Ćunci koji je pre više od tri decenije osnovan u vlasotinačkom selu Ladovica, nastupiće u Jagodini, u našem svetlucavom prostoru u subotu, 11. maja u 21 h.

Cepeni Ćunci se tekstualno bave politikom, ljubavlju, teškim radom, fudbalom, socijalnim temama. Nastali su 1991. godine i od samih svojih početaka sviraju kalifornijski punk-rock, najviše pod uticajem benda Bad Religion, mada se u pojedinim pesmama jako oseća i street – punk. Kao predgrupa nastupiće njihovi zemljaci bend Hidrogen. Ne propustite ove stare pankere koji dolaze prvi put u Svitac.
Ulaz će se naplaćivati 500 dinara.