Svetleći vodič će vam i ove nedelje osvetiliti neke zanimljive događaje, tako da se spremite za izložbe, predstave, svirke.
Svetlucava nedelja vas čeka 🙂

Šta me opet snađe

U utorak, u sali Kulturnog centra pogledajte monodramu naše poznate glumice Anđelke Stević Žugić (to vam je sad Anđelka Prpić).
Ova komedija nosi naziv ,,Šta me opet snađe“ i  režirao je Petar Jovanović, a napisao Nebojša Romčević.
Anđelka u ovoj predstavi  glumi više likova, i na duhovit način obrađuje večno aktuelnu temu razvoda. Predstava počinje u 8, a cena karte je 1400 dinara.

Svetlucavi akustični utorak
A kod nas utorkom ostavljamo prostor za ljude koji žele da se oprobaju u muzici. Pa tako nam ponovo dolazi Nemanja Ratković koji će svirati gitaru i pevati domaće hitove, ali i svoje autorske stvari. Treba podržati ljude u svojim idejama, pa je ovo ujedno i poziv svima koji skupljaju hrabrost da zasviraju ili podele sa svetom svoju umetnost.

Slagalica u Svicu
Ove srede, ponovo dolazi na red Pab kviz i tema Slagalica, po uzoru na Rts-ovu Slagalicu. 
Kao i uvek, prijavite svoje ekipe do srede, kotizacija se plaća 200 dinara, a nagrada za pobednike je pica iz picerije Heat koji su sponzori Pab kviza. Za ekipu koja bude bila druga na listi, sledi tura pića, a glavna motivacija takmičara je uvek zapravo zabava i provera znanja.

Još jedna monodrama ove nedelje u KC-u.
Urnebesna komedija ZAKASOTINA, po tekstu Miodraga Trajkovića, u kojoj glavnu i jedinu ulogu tumači Dragan Boža Marjanović. Reč je o predstavi koja na izuzetno duhovit način govori o stradanju Mileta Sultana tokom njegove prve bračne noći. Cena ulaznice je 500 dinara, početak je zakazan za 20 h.

Putem nadrealizma preko pop arta do art bruta: Nova produkcija Zil Milana
U četvrtak u Muzeju naivne i marginale umetnosti otvara se nova izložba čiji autor je Života Milanović – Zil Milano.
Ovaj umetnik  je rođen 16. avgusta 1961, u Belici kod Jagodine. Slikarstvom se bavi od 1981, da bi se kasnije zainteresovao i za druge likovne medijume. Zvanično izlaže od 1999. Živi i stvara u Belici. Izlagao je na samostalnim i grupnim izložbama u zemlji, kao i na grupnim izložbama u inostranstvu, među kojima su najznačajnije u SAD, Francuskoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Crnoj Gori, Sloveniji i na Malti. Počev od 2003, redovan je učesnik Bijenala naivne i marginalne umetnosti, od 2006. učestvuje na Likovnim kolonijama naivne i marginalne umetnosti, a od 2016. na Trijenalnim manifestacijama naivne i marginalne umetnosti – značajnih međunarodnih likovnih manifestacija u organizaciji Muzeja naivne i marginalne umetnosti.
Zil Milano često kombinuje razne materijale i tehnike, a jarke boje definišu njegov prepoznatljiv stil. 
U muzeju će biti izloženo 50 njegovih radova, sa akcentom na one koji su nastali u poslednjih deset godina. Kustoskinja izložbe je Lepa Milošević.
Izložba će biti otvorena do 31. maja.

Svićkavi petak i Sevdah rock
Pošto dobre stvari ne treba menjati, naše omiljene Nišlije opet dolaze u Svitac da razvesele atmosferu.
Nema šta tu previše da se priča, ako ste bili, znate da je zabava zagarantovana, ako niste, slika će vam sve reći. Za ljubitelje domaćeg rokenrola, panka, eksju hitova, prava odluka je doći u petak u Svitac.
Ulaz će se naplaćivati 200 dinara.

U subotu dižemo bunu
27. aprila ne propustite da dođete u Svitac i slušate poznati bend Seljačka Buna.
Seljačka buna je srpski hevi metal bend iz Beograda. Petočlana postava svira mešavinu žanrova sa zajedničkim imeniteljem – to je hevi metal i hard rok zvuk, a posebno važna karakteristika su ironični tekstovi sa satiričnom crtom, koji opisuju pop i rok stereotipe, ljubavne probleme i različite društvene fenomene.
Pre njih, binu greju David i Golijati, pankeri koji su se kod nas već odomaćili.
Karta za ovu svirku koštaće 500 dinara i već je možete nabaviti u našem svetlećem prostoru.