Zakoračimo u polovinu marta, uz neke lepe događaje. Pogledajte kakav sadržaj smo spremili mi u našem svetlucavom prostoru, ali i koju predstavu možete pogledati, kakve izložbe vas čekaju, gde sve možete ići i šta vas interesuje.

PAB KVIZ

 Dva puta mesečno, u našem prostoru možete se takmičiti sa svojom ekipom protiv ostalih ekipa u Pab kvizu. Ove nedelje, čeka na kviz znanja – 10 različitih igara, slike, video-snimci, traženje uljeza, pitanja otvorenog i zatvorenog tipa.
Svoju ekipu od 2 do 6 članova prijavljujete do ponedeljka uveče, a nagrada za pobedničku ekipu je pica iz picerije Hit, a drugoplasirana ekipa dobiće turu pića. Borba uvek bude neizvesna, pitanja budu teška, a pobeda bude zaslužena. Dođite da na jedan zabavan način proverite svoje znanje.

 

Priče o pričama za decu

U utorak, u 12 časova, dođite na promociju knjige ,,Priče o pričama za decu“ Tiodora Rosića. Na promociji govoriće profesor dr Branko Ristić, autor Veroljub Vukašinović, Snežana Perišić,a specijalni gost biće upravo Tiodor Rosić, književnik, književni kritičar i profesor.

Kako bubanj kaže

U sredu, od 21 h u Svicu, Andrej Tričković Žile pokazaće nam svoje umeće na bubnjevima, i zasviraće uz matrice najboljih rokenrol hitova. Andrej ima samo 14 godina, a njegovo sviranje bubnjeva već je na zavidnom nivou, zato dođite da mu pružite podršku, a usput uživate u rok i metal muzici.

Još jedna nova predstava u GPJ!

U četvrtak, 14.marta 2024.godine u 20 časova, očekuje vas premijerno izvođenje predstave Poštar uvek zvoni dva puta, po tekstu Miroljuba Nedovića, u režiji Bojana Miloradovića. U pitanju je komedija koja će biti u okviru pratećeg programa 50. festivala „Dani komedije“. U predstavi igraju : Marija Mildinović, Miloš Milošević, Danijela Radovanović, Jovan Živković, Dragan Bunjevac, Željko Lukić i Filip Radisavljević.

Foto tribina i izložbe fotografija
U petak u Paraćinu, moći ćete da prisustvujete foto tribini na kojoj će govoriti Vojslav Vojo Pešterac, fotograf iz Čačka koji je 2022. proglašen za najuspešnijeg fotografa Srbije u 21. veku.
Ovaj Čačanin imao je već više od 40 samostalnih izložbi fotografija, a u paraćinskoj biblioteci kao i Regionalnom inovacionom startap centru biće postavljene njegove izložbe. U biblioteci u 19 h biće foto tribina koju organizuje ArtTeam, a Vojslav Pešterac će govoriti o stvaranju kreativne fotografije.

Dj The i svićkavi petak

A u Jagodini, u petak, dođite na svićkavu zabavu koju će nam prirediti dj The koji nas je već jednom razdrmao i razveselio u Svicu, pa smo rešili da se ovaj događaj s vremena na vreme ponavljamo. Kako kaže, nije pustio ni pola svoje plejliste, tako da u petak nastavlja gde je stao i možete očekivati domaće i strane hitove  hip hop, fanki, ska, sving, rok i pop muzike.

Yadac i Škart u Svicu

Već treću subotu za redom, u Svicu vam priređujemo svirke dva benda. Ovog puta su to bendovi Yadac i Shkart.  Yadac je o autorski rok bend osnovan 2020. godine u Smederevskoj Palanci, a njeni članovi su Dušan Kaličanin – gitara, Slaviša Krstić – gitara, Bojan Marinković – bas gitara i glas i Saša Perić – bubnjevi.

Drugi bend dolazi nam iz Jagodine, i sigurno ste ih već čuli i gledali jer u pitanju je pevačica Aleksandra Stefanović i njen bend Shkart. Ovaj bend već godinama roka svoj tvrdi zvuk koji se temelji na bluzu i hard roku. Pored Aleksandre, koja pored pevanja svira i bas, u bendu su još gitarista Bogdan Cvetković i bubnjar Stojan Arsić.

 SVIĆKAVA BERZA PLOČA

U nedelju, 17. marta, organizuje se kod nas jedan malo drugačiji događaj. U pitanju je berza gramofonskih ploča. Početak ovog događaja  je zakazan za 10 ujutru, broj mesta za izlagače je ograničen, tako da ako želite da prodajete ploče javite se na telefone:
063626027 Vladimir i 0600223339 Dejan. Berza će trajati do 14 h. Ploče su ponovo u modi, dođite da izaberete neku, da se družimo i slušamo dobru muziku.