Znate li šta je bolje od jednog super-energičnog benda petkom? Dva super-energična benda! E, baš takav petak, desio se Osmog marta u Svicu, gde smo imali priliku da nas bendovi Vizelj i KoiKoi provozaju na svom muzičkom ringišpilu.
Služimo se ovim vašarskim metaforama, zato što su oba benda deo jedne izuzetne priče koja se zove ,,Hali Gali.
U pitanju je projekat koji promoviše novi talas rokenrol muzike na ovim prostorima.

Ova dva, gorepomenuta benda, definitivno su okrenuli taj ringišpil u našim glavama, a i pod našim nogama, i napravili žurku koju ćemo dugo pamtiti. Led su probili Vizelji, zasipali su nas novčanicama i provozali krug kroz pustinju. Nismo se videli od dima, a nismo se nešto ni gledali, jer smo uživali u đuskanju, skakanju i šutkanju*.
*upravo izmišljen glagol koji treba da opiše učestvovanje u tzv šutki.

Neki ljudi su došli zbog Vizelja, neki su došlii zbog KoiKoi, a neki su  došli zato što ništa pametnije nisu imali da rade u Jagodini te večeri, i oduševili sami sebe svojom odlukom, jer su se raspametili neočekivano dobrim provodom.

 Na vrlo zagrejanu binu posle Vizelja, penju se KoiKoi i umesto da nas puste da malo predahnemo, naprave još bržu vožnju, jer rušili bi sve pred sobom. Sastali smo se pod starim hrastom u ponoć, i skakali, i skakali i skakali sve do fajronta, ali uspeli smo čak da izmolimo i bis.

 

Ako dosad niste čuli za ove bendove, a niste posetili svirku baš zato što niste čuli, cenimo da će vas ovi snimci u kojima je zabeležena sjajna energija, inspirisati da sledeći put dođete i čujete nešto novo i provozate se muzičkom vrteškom. Jer… Svitac ne planira da stane ovde sa Hali Gali bendovma, vežite se, tek polećemo!