Dobar dan svima, još 23 dana do proleća, nisu li to lepe vesti koje mogu obojiti ovaj ponedeljak? Ako vam to nije dovoljno, imamo i neke događaje ove nedelje, pa probajte i time da ublažite početak sedmice.

Književno veče

Ako ste ljubitelj gusla…gusli…gusala (?!) epskih narodnih pesama i slične tematike, posetite promociju Trilogije stiha Strahinje Jokića. Predstaviće knjige „Stihokazje“, „Stihotvorje“, i ,,Stihoklepje“.
Najavljuju cenjene goste i muzičku pratnju…verovatno uz gusle, gusla…jednožičani drveni instrument. 😀 Utorak, foaje KC Jagodine, 19 h.

Repriza predstave Brvno
Prošlog ponedeljka, najavili smo premijeru predstave Brvno, koju je napisao Peđa Trajković, a režirala Olivera Konstantinović. Za sve one koji nisu stigli na premijeru, u četvrtak mogu da pogledaju ovaj satirični komad, o dve ličnosti sukobljene na brvnu. Da li je bolja svetla budućnost ili srećna prošlost? Da li želimo napred ilii nazad i da li smo uopšte spemni da se pomerimo sa mesta na kom kaskamo decenijama. U predstavi koja će biti odigrana u četvrtak u 20 h u sali Kc-a igraju Olivera Konstantinović, Aleksandra Milutinović i Dejan Todorović Kesa.

Mija Aleksić – biti glumac
U petak, u Kulturnom centru posetite izložbu ,,Mija Aleksić – Biti glumac“
Autor je Boban Stefanović, a produkciju potpisuje KC Gornji Milanovac.
Izložba je u okviru pratećeg programa jubilarnog 50. festivala Dani Komedije. Mija Aleksić bio je jedan od naših najpoznatijih komedijaša, a ova izložba sastoji se od retkih fotografija, dokumenata i predmeta iz njegovog umetničkog života.

Džem od Jagoda svićka u petak

A kako bismo drugačije započeli novi mesec, nego uz stari dobri Džem od Jagoda.
Mart treba dočekati veseli i čili, jer je to mesec kada počinje proleće, a nema boljeg načina nego da to bude uz dobru muziku, đuskanje i pevanje.

Nije to sve, pre Džema, nastupa novi bend No rest koji se tek oformio i započinje svoju karijeru. Talentovani mladi ljudi koje treba da podržimo i damo im vetar u leđa. Dođite na vreme. Petak, 1. mart, 21 h!

Još jedna pank subota u Svicu

U subotu, 2. marta stižu nam dva dobra  benda. Patent pank rok bend iz Beograda i Ukratko štef ska pank bend iz Pančeva.
Nema sumnje da će ovo biti jedno jako veče, propraćeno dobrom atmosferom. Karte u pretprodaji možete kupiti utorkom, sredomi četvrtkom od 16 časova do ponoći i u petak od 17 časova do 1 posle ponoći. Cena je 400 dinara, a na ulazu će biti 600.