Možda se čini da vam svakog ponedeljka govorimo da morate ispratiti dešavanja koja slede, ali ove nedelje stvarno ima šta da se isprati i poseti. Mislimo da će ove nedelje biti ispoštovan svačiji ukus, no, da ne dužimo, čitajte ispod i uverićete se sami.

Rođendan Kurta Kobejna

20. februara 1967. godine rodio se Kurt Kobejn, američki muzičar, koji je bio osnivač, vodeći vokal, gitarista i tekstopisac kultnog benda Nirvana. Ovaj bend je ostavio neizbrisiv trag u istoriji muzike, a legenda Kurta Kobejna i dalje intrigira svet.
 U utorak, njemu u čast biće pušten u Svicu dokumentarni film  koji svedoči o njemu kao muzičaru koji je stvarajući muziku želeo da pobegne od sveta ali je postigao potpuno suprotno. Teret slave je teško podnosio, a njegova osetljiva priroda koju u filmu možete detaljno upoznati i razumeti, otpočetka je bila osuđena na propast.
Zanimljiv dokumentarac sa interesantnim animacijama, kao i snimcima i anegdotama iz privatnog života Kurta Kobejna.

Slagalica u Svicu

Pab kviz je sada već u redovnom planu i programu Svica, a ove nedelje će mladi Bogdan Mašojević spremiti za naše takmičare kviz poput Rts-ove slagalice.
Bogdan se trudi da stalno menja koncept kviza kako bi uvek bilo nešto novo i drugačije. Svoju ekipu možete prijaviti Bogdanu preko fejsbuka ili instagrama ili preko broja telefona 0621665299. Ekipa može da broji od 2 do 6 članova, a kotizacija se plaća 200 dinara. Pobednička ekipa dobija kao nagradu picu iz Picerije Heat koji su sponzori Pab kviza. 

Poetski diptih Marije Miladinović

U sredu (21.2.) u 18 h u  sali Gimnazije u Ćupriji biće održana promocija poetskog diptiha pozorišne glumice i pedagoškinje Marije Miladinović. U pitanju su dve Marijine zbirke poezije ,,Brodvej pod svetlima mobilnih telefona“ i ,,Pita od džeza“. Dan posle, 22.2. takođe u 18 h, u promocii će moći da uživaju i Jagodinci u foajeu Kulturnog centra.

Skulptura iz Zavičajnog muzeja

Prva izložba u ovoj godini u Zavičajnom muzeju u Jagodini nosi naziv ,,Oblikovno i idejno u figuri i apstrakciji – skulptura iz Zavičajnog muzeja u Jagodini“. Ovo je jubilarna izložba jer će u septembru biti 70 godina od osnivanja Zavičajnog muzeja.
Ideja je da se publika upozna sa muzejskom građom koja ranije nije bila izlagana ali i sa onim delima koja predstavljaju dragocena ostvarenja značajnih stvaralaca. Četrdeset odabranih skulptura odražava različite stilske pravce u umetnosti, kao i događaje iz istorije Srbije, Jugoslavije i Balkana, otkrivajući širok spektar skulpturalnih tehnika i korišćenih materijala.
Autor izložbe je dr Branislav Cvetković, istoričar umetnosti, a izložbu će publika moći da pogleda do kraja marta.

Premijera predstave Brvno

U četvrtak u 20 h u sali KC Jagodina, možete pogledati premijeru predstave Brvno, koju je pre mnogo godina napisao Peđa Trajković.  Iako se igrala svega nekoliko puta, ova predstava ostavila je jak utisak tada na publiku, da se i dan danas priča o njoj. Brvno, kao i ostale Peđine drame, je kritika društva, gde kroz komediju možemo sagledati osobine čoveka, i da se zapitamo gde smo i gde želimo biti? Ko smo i šta želimo postati?

 

U predstavi igraju Olivera Konstantinović, Aleksandra Milutinović i Dejan Todorović Kesa. Režiju potpisuje Olivera, a cela predstava je obogaćena songovima koje je komponovao Darko Konstantinović.
Ova predstava nastala je iz saradnje Art kruga i Gradskog pozorišta iz Jagodine.

Lagani petak i opuštena subota

U Svicu u petak, Disco Comi pušta rok, bluz i šta joj sve ne padne na pamet, kako bi vas opustila i zabavila. Dan posle, u subotu, isto će raditi Srđan Andrić iliti dj Jafari, koji ovog puta ima i pojačanje. Jafari nas obično zasipa hip hop, fanki i disko zvukom, tako očekujte dobru zabavu i svetlucanje na vašem omiljenom mestu. 

Kruševac Geto u Jagodini

U subotu, nastupiće poznati dvojac Kruševac geto, koji su počeli kao reperi, a nastavili i proslavili se kao komičari koji jako zasmejavaju ljude. Njihov Stand up nastup možete pogledati u sali Kulturnog centra, a ulaznice se prodaju po ceni od 1200 dinara.