Ako spadate u one srećnike kojima ova radna nedelja traje do srede, trebalo bi da ispoštujete tu privilegiju i posetite neka od dešavanja po gradu. Ako pak, ne spadate u tu grupu, opet treba da posetite dešavanja, jer nećete dozvoliti da se drugi zabavljaju, a Vi ne,  samo zato što morate da radite. Spremili smo za svakog ponešto, počnite sa skrolovanjem na dole. 

Nova izložba u Svicu

U našoj maloj galeriji, ovog utorka biće otvaranje nove izložbe koju organizujemo u saradnji sa Fakultetom Pedagoških nauka.
U pitanju su radovi studenata treće i četvrte godine studija (smer učitelj i predškolski vaspitač). Ovi radovi su nastali u okviru predmeta Grafika (prof. dr Miloš Đorđević) i Likovne tehnike (prof. dr Mia Arsenijević).
Zajedno sa pomenutim poštovanim profesorkama, postavljamo izložbu i čekamo vas na otvaranju u utorak od 19 h.
Izložba će biti izložena do sredine marta.

Samo ljubav

Svakog 14. februara, javnost se podeli, i krene sa raspravom da li treba slaviti Svetog Trifuna ili Dan zaljubljenih. Svetog Trifuna obeležavaju pravoslavni vernici i on je čuvar vinograda i drugih useva. Sa druge strane, mnogi slave Dan zaljubljenih koji se povezuje sa Svetim Valentinom, koga slavi rimokatolička crvka.
Mi u Svicu slavimo to što veliki broj ljudi ne radi u četvrtak, pa mogu da se druže sa nama u našem svetlucavom prostoru. Zato ćemo slušati ljubavne pesme i piti vino po promo ceni. Mislimo da je to fer prema svima, a i ljubav je ono što zaista treba da se slavi. Svakog dana! Ili makar onim danima kada sutra ne ustajete za posao ili školu.
U četvrtak 15. februara takođe ćemo se družiti uz dobru ali i uživo muziku, tako da vas očekujemo cele nedelje.

Šekspir četvrtkom

U četvrtak, pre naše svirke, možete da svratite u pozorište i pogledate najigraniju predstavu Gradskog pozorišta iz Jagodine. U pitanju je komedija koja nosi naziv SAB(H)RANA DELA VILJEMA ŠEKSPIRA.
 Petoro glumaca će vam dokazati da trideset i sedam Šekspirovih dela može da se odigra na jedan sasvim drugačiji način. Uz prepoznatljiv srpski humor ova predstava postaje urnebesna komedija koja je na Jagodinskoj sceni već osam godina.
15.2. u 20 h

tam u Jagodini
A u petak, dolazi nam nešto malo drugačiji zvuk. Popularna pevačica tam nastupuće u Svicu, 16.2. od 21 h.
tam je srpska alternativna pop pevačica koja je već nekoliko godina unazad na samom vrhu ove scene. Iako esencijalno pop, njena muzika je upotpunjena prizvucima drugih aktuelnih žanrova. Iza sebe ima niz singlova kao i EP “refleksija” a najpoznatija je po pesmi “Žad” koja je saradnja sa hip-hop kolektivom Zicer Inc. kao i singlu “pogana” na kome se predstavila u nešto drugačijem svetlu. 

Prepoznata i prema svom live izvođenju, tam se pojavila na velikim lokalnim i regionalnim festivalima među kojima je i nastup na EuroPride-u u Beogradu, ali i EXIT, Arsenal fest, Sea Star, Drito, zagrebački Beer fest i drugi. Turneju je krunisala prvim solističkim koncertom u beogradskom Domu omladine koji je u produkcijskom, izvođačkom i umetničkom pogledu mladu kantautorku podigao na potpuno novi nivo. Pre tam, atmosferu će zagrejati dj Krishkitza koja će pripremiti publiku za nastup omiljene pevačice.

Atheist rap slavi 35 godina postojanja
Posle nežnog pop petka, dolazi tvrda pank subota.
Kultni pank rok bend iz Novog Sada, ove godine proslavlja 35 godina postojanja i tim povodom krenuo je u turneju, obilazi gradove i velika je čast što neće preskočiti ni Jagodinu. Njihove pesme i dalje se glasno pevaju po klubovima i kafićima iako se oni predstavljaju kao „Pank iz doba Juge“.

Karte po promotivnoj ceni od 800 dinara su se već prodale, ostaju karte od 1000 dinara i savetujemo vam da požurite da ih uzmete dok ih još ima.
Pre Atheista, nastupiće mladi pank bend David i Golijati.
Svitac, 17 februar, 21 h!