Posle praznika, uglavnom nastupa postpraznična depresija,  ali nemojte da vas to demorališe, ume januar da bude i lep, samo ako se vi potrudite da tako bude.  Još samo 65 dana je ostalo do proleća, a do tad, pogledajte kako možete da prekratite to vreme.

Slikovno predavanje o Svetoj zemlji
U muzeju Horeum Margi u Ćupriji, ovog utorka ćete moći da čujete predavanje od Srđana Ratkovića, teologa i profesionalnog turističkog vodiča.

Putem fotografija posetiocima će biti prikazano putovanje Judejskom pustinjom, uspon na Mojsijevu goru, znamenitosti manastira Svete Katarine i drugih svetinja. Usput možete pogledati i stalnu postavku muzeja, kao i kolektivnu izložbu  ćuprijskih umetnika.

Art brut u Jagodini
U četvrtak, ne propustite otvaranje izložbe ,,Art brut“ u muzeju Naivne i marginalne umetnosti.  Izložba je prvo otvorena u Salonu Oto Bihalji-Merin Muzeja naivne i marginalne umetnosti u Beogradu, a sada će i Jagodinci imati priliku da vide izložbu ,,Art brut, radovi iz kolekcije Infeld“. Ova izložba prikazuje oko 100 radova art brut umetnosti iz kolekcije ove bečke porodice industrijalaca. 
U postavci se nalaze radovi iz druge polovine 20. veka čiji su autori međunarodno poznati velikani  koji su tražili i pronašli inspiraciju u Art brutu.

Dve knjige, jedna promocija
U Narodnoj biblioteci ,,Radislav Nikčević“ u Jagodini, održaće se promocija dve knjige jagodinske spisateljice Slavice Đurić Sedlarević. Knjiga ,,Napiši neku i za mene“ kao i ,,Zaveslaji života“ biće promovisane u četvrtak u 18:30, a osim autorke, govoriće Andrijana Krstić, master učitelj, Maja Aleksić, master književnosti, moderator je Milun Vasić, a muzički deo pripao je Danijelu Ruže i vino. Slavica Đurić Sedlarević poznata je po tome što uvek deo prihoda od prodaje knjiga donira školama, pa će i ovog puta biti isti slučaj.

U Svicu hevi i hard petak

U našem svetlucavom prostoru, moći ćete u petak da uživate u zvucima hevi metala, i hard rok zvuka. Alexandria je beogradski bend koji svira strane i domaće hitove rok bendova poput Deep purple-a, Ozzy Osbourne-a, Iron Maiden-a, Billy Idol-a, Kerbera, Generacije 5, Atomskog skloništa i tako dalje, i tako dalje, ako slušate neki od ovih bendova, mislimo da će vam biti jako zabavan petak. Ulaz se naplaćuje 200 dinara, a svirka počinje u 21 h.